Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
-
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
Produkt Polski
-
Kalafior – sztuka
15.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Produkt Polski
Ilość: -
Kapusta czerwona – sztuka
Original price was: 10.00 zł.7.00 złCurrent price is: 7.00 zł.Sposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.
Produkt Polski
Ilość: -
Rzodkiewka – pęczek
Original price was: 7.00 zł.5.00 złCurrent price is: 5.00 zł.Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.
Produkt Polski
Ilość: -
Rzodkiewka kolorowa – pęczek
8.00 złDelikatna, ale pikantna o wyraźnym smaku rzodkiewka mix kolorów wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 pęczek.
Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż podobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.
Produkt Polski
Ilość: