Boczniaki – 250 g

Świeże grzyby

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • 5.00 out of 5

    Boczniaki – 250 g

    15.00 

    >Boczniaki to grzyby, które mają niezwykłe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Boczniaki obniżają poziom cukru i cholesterolu. Dodatkowo są źródłem białka, witamin i soli mineralnych.

    „>Podobnie jak wiele innych rodzajów grzybów, boczniaki można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. W rzeczywistości samo podsmażenie ich z odrobiną masła i przypraw tworzy pyszne danie. Wyczyść je dokładnie pod bieżącą wodą, pokrój, a następnie dodaj na patelni na średnim ogniu z odrobiną oleju lub masła. Mieszaj od czasu do czasu przez około 10 minut, aż wilgoć wyparuje. Następnie dopraw do smaku. Boczniaki możesz wykorzystać do przygotowania sosów, zup czy dodać do gulaszu.<

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pieczarki – 500 g

    15.00 

    Pieczarki zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych. Warto włączyć pieczarki do codziennej diety, a większość osób może bez przeszkód spożywać pieczarki nawet na surowo. Wykorzystuje się pieczarki najczęściej jako składnik zup, sosów, farszów, zapiekanek, mieszanek warzyw smażonych na patelni, a coraz częściej też sałatek.

    Quick View
    Ilość:
top
X
X