Wyświetlanie wszystkich wyników: 11
-
Brokuł – sztuka
11.00 złW opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Ilość: -
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
-
Kalafior – sztuka
15.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Ilość: -
Kapusta czerwona – sztuka
10.00 złSposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.
Ilość: -
Kapusta czerwona kiszona -500gram
8.00 złAromatyczna, pikantna i bardzo smaczna czerwona kapusta kiszona otrzymana w wyniku naturalnemu procesu kiszenia, w słoiku 500 ml .
Kapusta kiszona to czołowa kiszonka w kuchni polskiej. Jest jednym z ulubionych dodatków obiadowych, sałatek, ale stanowi też ciekawą podstawę pod wiele rozmaitych dań. Ważne miejsce zajmuje w niej tradycyjny polski bigos czy kapuśniak. Nasza kapusta zapełni dawny smak każdemu takiemu daniu.
Skład: czerwona kapusta, liść laurowy, pieprz cały, sól himalajska.
Ilość: -
Kapusta włoska – sztuka
15.00 złEkologiczna kapusta włoska wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Kapusta włoska gotowana zastępuje w zimie młodą kapustę, na którą sezon trwa dość krótko. Są one niezwykle lekkie i miękkie, świetnie komponują się z sosem pomidorowym lub grzybowym. Delikatne liście kapusty włoskiej wzbogacą zupy jarzynowe, gołąbki i inne dania.
Ilość: -
Rzodkiewka – pęczek
5.00 złNajczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.
Ilość: -
Rzodkiewka kolorowa – pęczek
6.00 złEkologiczna, delikatna, ale pikantna o wyraźnym smaku rzodkiewka mix kolorów wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 pęczek.
Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.
Ilość: