Brokuł Eko – sztuka

Kapusty i kapustne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • 0 out of 5

    Brokuł Eko – sztuka

    15.00 

    Ekologiczny brokuł z naszego gospodarstwa w opakowaniu 1 sztuka.

    Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.

    Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jarmuż Eko

    10.00 30.00 

    Ekologiczny jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg

    EKO jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.

    Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Kalafior Eko – sztuka

    15.00 

    Ekologiczny kalafior wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Kalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.

    Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.

    Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kalarepa Eko – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna kalarepa wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Kalarepa to bardzo smaczne i zdrowe warzywo wykorzystywane jako dodatek do zup i surówek. Posiada wiele właściwości leczniczych oraz wartości odżywczych.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona Eko – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna kapusta czerwona wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Sposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona kiszona Eko-1kg

    15.00 

    Ekologiczna, aromatyczna, pikantna i bardzo smaczna czerwona kapusta kiszona otrzymana w wyniku naturalnemu procesu kiszenia, w słoiku 900 ml .

    Kapusta kiszona to czołowa kiszonka w kuchni polskiej. Jest jednym z ulubionych dodatków obiadowych, sałatek, ale stanowi też ciekawą podstawę pod wiele rozmaitych dań. Ważne miejsce zajmuje w niej tradycyjny polski bigos czy kapuśniak. Nasza kapusta zapełni dawny smak każdemu takiemu daniu.

    Skład; eko: czerwona kapusta, liść laurowy, pieprz cały, sól himalajska.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta Eko – sztuka

    9.00 

    Ekologiczna, łagodna i bardzo smaczna kapusta wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Waga: 3-4 kg

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta młoda Eko – sztuka

    9.00 

    Ekologiczna, łagodna i bardzo smaczna młoda kapusta wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 sztuka.

    Waga: 2-3 kg

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta pekińska Eko – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna kapusta pekińska wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Nasza kapusta pekińska jest świeża, chrupka, soczysta i jest świetną bazą do tworzenia surówek obiadowych.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta włoska Eko – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna kapusta włoska wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Kapusta włoska gotowana zastępuje w zimie młodą kapustę, na którą sezon trwa dość krótko. Są one niezwykle lekkie i miękkie, świetnie komponują się z sosem pomidorowym lub grzybowym. Delikatne liście kapusty włoskiej wzbogacą zupy jarzynowe, gołąbki i inne dania.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Rzodkiewka Eko – pęczek

    10.00 

    Ekologiczna, delikatna, ale pikantna o wyraźnym smaku rzodkiewka wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 pęczek.

    Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.

     

    Quick View
    Ilość:
top
X
X