Brokuł – sztuka

Kapusty i kapustne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • 0 out of 5

    Brokuł – sztuka

    11.00 

    W opakowaniu 1 sztuka.

    Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.

    Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Brukselka

    15.00 25.00 

    W opakowaniach 1 kg i 500 g

    Brukselka ma wiele właściwości, o których wiedzieć powinien każdy, kto dba o to, by jego codzienna dieta była dobrze zbilansowana i zdrowa. Jak się okazuje, brukselka, choć wiele osób nie przepada za jej specyficznym aromatem (szczególnie dzieci, tak jak i np. w przypadku brokułów czy szpinaku, nie są zbyt chętne do jej spożywania), stanowić może idealny element diety dobrze skomponowanej oraz, co ciekawe, diety naprawdę smacznej.

    Wystarczy bowiem odpowiednio przyrządzić brukselkę dodając szklankę mleka do wody, w której się gotuje, by móc cieszyć się nie tylko jej odżywczymi wartościami, ale i smakiem przygotowanych z jej udziałem dań.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Jarmuż

    7.00 30.00 

    Jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg

    Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.

    Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Kalafior – sztuka

    22.00 

    Kalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.

    Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.

    Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Kalarepa – sztuka

    8.00 

    Kalarepa to bardzo smaczne i zdrowe warzywo wykorzystywane jako dodatek do zup i surówek. Posiada wiele właściwości leczniczych oraz wartości odżywczych.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Kapusta – sztuka

    9.00 

    Łagodna i bardzo smaczna kapusta w opakowaniu 1 sztuka.

    Waga: 3-4 kg

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona – sztuka

    10.00 

    Sposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona kiszona -500gram

    8.00 

    Aromatyczna, pikantna i bardzo smaczna czerwona kapusta kiszona otrzymana w wyniku naturalnemu procesu kiszenia, w słoiku 500 ml .

    Kapusta kiszona to czołowa kiszonka w kuchni polskiej. Jest jednym z ulubionych dodatków obiadowych, sałatek, ale stanowi też ciekawą podstawę pod wiele rozmaitych dań. Ważne miejsce zajmuje w niej tradycyjny polski bigos czy kapuśniak. Nasza kapusta zapełni dawny smak każdemu takiemu daniu.

    Skład: czerwona kapusta, liść laurowy, pieprz cały, sól himalajska.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona kiszona pakowana próżniowo-500gram

    6.00 

    Aromatyczna, pikantna i bardzo smaczna czerwona kapusta kiszona otrzymana w wyniku naturalnemu procesu kiszenia, w pakowana próżniowo 500gram .

    Kapusta kiszona to czołowa kiszonka w kuchni polskiej. Jest jednym z ulubionych dodatków obiadowych, sałatek, ale stanowi też ciekawą podstawę pod wiele rozmaitych dań. Ważne miejsce zajmuje w niej tradycyjny polski bigos czy kapuśniak. Nasza kapusta zapełni dawny smak każdemu takiemu daniu.

    Skład: czerwona kapusta, liść laurowy, pieprz cały, sól himalajska.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta pekińska – sztuka

    10.00 

    Nasza kapusta pekińska jest świeża, chrupka, soczysta i jest świetną bazą do tworzenia surówek obiadowych.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Rzodkiewka – pęczek

    7.00 

    Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.

     

    Quick View
    Ilość:
top
X
X