Brokuł – sztuka

Kapusty i kapustne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

  • 0 out of 5

    Brokuł – sztuka

    11.00 

    W opakowaniu 1 sztuka.

    Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.

    Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Brukiew – sztuka

    6.00 

    Brukiew jadalna z botwiną, wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 dorodna sztuka.

    Brukiew to tradycyjna, XIX-wieczna rzepa, z pięknymi liliowo-białymi, jednolitymi korzeniami, które najlepiej smakują w gulaszach, zupach lub pieczona w całości.

    Produkt Polski

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jarmuż

    7.00 30.00 

    Jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg

    Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.

    Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.

    Produkt Polski

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Kalafior – sztuka

    13.00 

    Kalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.

    Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.

    Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Kalarepa – sztuka

    6.00 

    Kalarepa to bardzo smaczne i zdrowe warzywo wykorzystywane jako dodatek do zup i surówek. Posiada wiele właściwości leczniczych oraz wartości odżywczych.

    Produkt Polski

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona – sztuka

    10.00 

    Sposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta młoda – sztuka

    9.00 

    Łagodna i bardzo smaczna młoda kapusta wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 sztuka.

    Waga: 2-3 kg

    Produkt Polski

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta pekińska – sztuka

    8.00 

    Nasza kapusta pekińska jest świeża, chrupka, soczysta i jest świetną bazą do tworzenia surówek obiadowych.

    Produkt Polski

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta włoska – sztuka

    15.00 

    Ekologiczna kapusta włoska wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Kapusta włoska gotowana zastępuje w zimie młodą kapustę, na którą sezon trwa dość krótko. Są one niezwykle lekkie i miękkie, świetnie komponują się z sosem pomidorowym lub grzybowym. Delikatne liście kapusty włoskiej wzbogacą zupy jarzynowe, gołąbki i inne dania.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Rzodkiewka – pęczek

    5.00 

    Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.

    Produkt Polski

     

    Quick View
    Ilość:
top
X
X