Dynia Bezłupinowa

Dynie

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

  • 5.00 out of 5

    Dynia Bezłupinowa

    22.00 35.00 

    Dynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania:  cała o wadze 3 kg lub 5kg

    100% skuteczną a zarazem naturalną metodą odrobaczania organizmu ludzkiego jest spożywanie świeżych nasion dyni przez kilka dni.

    Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrz posiada dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia co umożliwia bezproblemowe przeprowadzenie kuracji  .

    Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba. Oraz posiada miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ który można wykorzystać do obiadu, deseru.

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Dynia Hokkaido – sztuka

    10.00 

    Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.

    Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.

    Waga minimum 1,2kg.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Lunga 1kg

    5.00 

    Miąższ dyni Lunga jest delikatny, lekko słodkawy, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Makaronowa – sztuka

    6.00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1200 g

    Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Muscat

    6.00 20.00 

    Miąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Dynia Piżmowa – sztuka

    8.00 

    Dynia piżmowa ma kremową i aksamitną konsystencję. Jej smak zawiera w sobie charakterystyczną nutkę masła orzechowego. Dynia piżmowa jest ceniona ze względu na prostszą obróbkę: nie musisz jej obierać, a rozmiar sprawia, że łatwo ją też pokroić.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pestki dyni – 500g

    24.00 

    Pestki dyni wyprodukowane w naszym gospodarstwie w opakowaniu 500 g

    Pestki dyni można spożywać jako świeże lub smażone. Świetnie nadają się one do potraw, domowych wypieków a także do mieszanek zbożowych. Są więc nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
top
X
X