Dynia Bezłupinowa

Dynie

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

  • 5.00 out of 5

    Dynia Bezłupinowa

    12.00 20.00 

    Ekologiczna dynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: krojona 1 kg i cała o wadzę 4 kg+

    Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrzu posiadają miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ oraz dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia. Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba.

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Dynia Hokkaido – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 800-1200 g

    Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.

    Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Makaronowa – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1200 g

    Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Muscat

    8.00 20.00 

    Ekologiczna dynia Muscat wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: krojona 1 kg i cała o wadzę 4 kg+

    Miąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Dynia Piżmowa – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia piżmowa wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1300 g

    Dynia piżmowa ma kremową i aksamitną konsystencję. Jej smak zawiera w sobie charakterystyczną nutkę masła orzechowego. Dynia piżmowa jest ceniona ze względu na prostszą obróbkę: nie musisz jej obierać, a rozmiar sprawia, że łatwo ją też pokroić.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pestki dyni Eko – 500g

    20.00 

    Ekologiczne pestki dyni wyprodukowane w naszym gospodarstwie w opakowaniu 500 g

    Pestki dyni można spożywać jako świeże lub smażone. Świetnie nadają się one do potraw, domowych wypieków a także do mieszanek zbożowych. Są więc nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe.

    Quick View
    Ilość:
top
X
X