Boczniaki – 300 g

Prozdrowotne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

  • 0 out of 5

    Boczniaki – 300 g

    15.00 

    Świeże i bardzo smaczne boczniaki wyhodowane w naszym gospodarstwie ekologicznym, w opakowaniu 300 g

    Boczniaki to grzyby, które mają niezwykłe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Boczniaki obniżają poziom cukru i cholesterolu. Dodatkowo są źródłem białka, witamin i soli mineralnych.

    Podobnie jak wiele innych rodzajów grzybów, boczniaki można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. W rzeczywistości samo podsmażenie ich z odrobiną masła i przypraw tworzy pyszne danie. Wyczyść je dokładnie pod bieżącą wodą, pokrój, a następnie dodaj na patelni na średnim ogniu z odrobiną oleju lub masła. Mieszaj od czasu do czasu przez około 10 minut, aż wilgoć wyparuje. Następnie dopraw do smaku. Boczniaki możesz wykorzystać do przygotowania sosów, zup czy dodać do gulaszu.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Czosnek Eko

    7.00 12.00 

    Ekologiczny czosnek wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniach 1 sztuka i 3 sztuki.

    Jest szeroko stosowany na całym świecie w różnych potrawach. W naszej tradycji stosowany jest głownie do mięs, kiełbas, wędlin, wyrobów garmażeryjnych, sosów i zup.

     

     

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Kalarepa Eko – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna kalarepa wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Kalarepa to bardzo smaczne i zdrowe warzywo wykorzystywane jako dodatek do zup i surówek. Posiada wiele właściwości leczniczych oraz wartości odżywczych.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pokrzywa Eko – 100 g

    8.00 

    Młoda pokrzywa pochodzi z naszej ekologicznej uprawy.

    Charakteryzuje się ostrym, intensywnym zapachem.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Rzodkiewka Eko – pęczek

    10.00 

    Ekologiczna, delikatna, ale pikantna o wyraźnym smaku rzodkiewka wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 pęczek.

    Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Sok z buraka kiszonego Eko – 300 ml

    10.00 

    Domowy, ręcznie robiony sok z buraka kiszonego wyprodukowany w naszym gospodarstwie ekologicznym.

    Sok z buraka kiszonego – to naturalny probiotyk na wzmocnienie odporności. Ma wiele cennych właściwości prozdrowotnych, wzmacnia odporność i poprawia ogólną kondycję, dlatego jest polecany praktycznie każdemu.

    Skład; eko: buraki, czosnek, liść laurowy, angielskie ziele, szczypta soli himalajskiej.

    Pojemność: szklana butelka 330 ml

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Sok z czarnego bzu Eko – 330 ml

    25.00 

    Domowy, ręcznie robiony sok z czarnego bzu bez cukru wyprodukowany w naszym gospodarstwie ekologicznym.

    Sok z czarnego bzu działa oczyszczająco, przyspiesza przemianę materii, a także łagodzi stany zapalne skóry. Czarny bez nie tylko złagodzi kaszel czy zwalczy gorączkę, ale dzięki dużej ilości witamin oraz soli mineralnych szybciej upora się z już powstałą infekcją. Jest wskazany przy wszelkiego rodzaju detoksach, świetnie bowiem radzi sobie z usuwaniem niechcianych substancji z organizmu.

    Skład: eko czarny bez

    Pojemność: szklana butelka 330 ml

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Szpinak Eko

    8.00 20.00 

    Ekologiczny szczypiorek dymka wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 pęczek.

    Nasz szpinak można bez przeszkód dodawać do sałatek, naleśników i koktajli. Świetnie sprawdzi się w daniach głównych, na przykład przy przygotowywaniu kotletów albo zup. Równie dobrze zielone liście dodawane są do sosów, pasztetów lub zapiekanek – nie tylko aby wzbogacić smak, ale również nadać potrawom zdrowotne właściwości.

    Quick View
  • 0 out of 5

    Topinambur Eko

    10.00 15.00 

    Smaczny, zdrowy topinambur, uprawiany ekologicznie w naszym gospodarstwie w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Ekologiczny topinambur stanowi przykład dobrej diety. Spożywanie topinamburu jest więc polecane dla wszystkich, gdyż zawiera wiele istotnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i minerałów. Topinambur można jeść na surowo, stosować jako dodatek do różnych dań, albo ich podstawę.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Ziemniaki fioletowe Eko

    12.00 

    Ekologiczne ziemniaki truflowe wyhodowanie w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg

    Fioletowa odmiana ziemniaków w smaku przypomina nieco intensywniejsze tradycyjne ziemniaki. Najlepiej gotować je w skórkach lub piec w piekarniku. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Atrakcyjnie wizualnie i smakowo są także puree, frytki i chipsy z fioletowych ziemniaków. Sprawdzą się również jako zachęta dla dzieci na nietuzinkowe danie.

     

    Quick View
    Ilość:
top
X
X