Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 57 wyników
-
Bób – 500 g
25.00 złEkologiczny bób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500 g .
W celu zachowania nienagannej świeżości nasz bób jest pakowany próżniowo.
Nasz EKO bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.
Ilość: -
Brokuł – sztuka
11.00 złW opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Ilość: -
Fasola w zalewie cytrynowej
10.00 złBardzo smaczna fasola w zalewie cytrynowej wyprodukowana ręcznie w naszym gospodarstwie , w słoiku 400 ml.
Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek naszej pysznej marynowanej fasoli a szczególnie w zimowe popołudnie. Fasolka szparagowa marynowana jest świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju kanapek, ale może także zagrać pierwsze skrzypce stając się podstawowym składnikiem różnych past, twarożków na słono, sosów, zup lub ugotowanej fasoli.
Skład; eko: fasola szparagowa eko, sok z cytryny, sól, woda.
Ilość: -
Fasolka żółta
20.00 zł – 38.00 złFasolka szparagowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg oraz 500gram.
Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.
Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.
-
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
-
Kalafior – sztuka
15.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Ilość: -
Kapusta czerwona – sztuka
10.00 złSposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.
Ilość: