Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 49 wyników
-
Brokuł Eko – sztuka
15.00 złEkologiczny brokuł z naszego gospodarstwa w opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Ilość: -
Buraki białe Eko – 1 kg
10.00 złEkologiczne buraki białe wyhodowane w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 kg
Biała odmiana buraka nie ma betalainy – związku nadającego intensywną barwę i będącego przeciwutleniaczem, ale też mogącego mocno uczulić. Jeśli więc zdarzało się nam lub naszym dzieciom po spożyciu korzennego warzywa dostać wysypki, to warto sięgnąć po jego bezpieczniejszą odmianę.
Ilość: -
Buraki Eko
8.00 zł – 20.00 złEkologiczne buraki wyhodowane w naszym gospodarstwie w opakowaniach 1 kg i 3 kg
Burak jest bardzo chętnie spożywanym warzywem i ciężko sobie wyobrazić polską kuchnię bez jego towarzystwa. Jest znany jako sprzymierzeniec anemików, wykazuje także właściwości, które chronią nas przed wirusami i nadciśnieniem.
-
Jarmuż Eko
10.00 zł – 30.00 złEkologiczny jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
EKO jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
-
Kalafior Eko – sztuka
15.00 złEkologiczny kalafior wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Kalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Ilość: -
Kapusta czerwona Eko – sztuka
10.00 złEkologiczna kapusta czerwona wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Sposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.
Ilość: -
Kapusta włoska Eko – sztuka
10.00 złEkologiczna kapusta włoska wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Kapusta włoska gotowana zastępuje w zimie młodą kapustę, na którą sezon trwa dość krótko. Są one niezwykle lekkie i miękkie, świetnie komponują się z sosem pomidorowym lub grzybowym. Delikatne liście kapusty włoskiej wzbogacą zupy jarzynowe, gołąbki i inne dania.
Ilość: -
Marchew biała Eko – 1 kg
10.00 złEkologiczna marchew biała wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 5 k
Biała marchew posiada wszystkie właściwości marchwi pospolitej oprócz beta-karotenu. Jest bogata w witaminy: C, B6, E, K, kwas foliowy a także minerały: wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, cynk i sód.
Można z niej przygotować nie tylko zupy czy zapiekanki warzywne, ale i na przykład babeczki. Jest doskonała do soków.
Ilość: -
Marchew biała Eko – duża na sok 5kg
18.00 złEkologiczna marchew biała wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 5 k
Biała marchew posiada wszystkie właściwości marchwi pospolitej oprócz beta-karotenu. Jest bogata w witaminy: C, B6, E, K, kwas foliowy a także minerały: wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, cynk i sód.
Można z niej przygotować nie tylko zupy czy zapiekanki warzywne, ale i na przykład babeczki. Jest doskonała do soków.
Ilość: