Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 50 wyników
-
Brokuł – sztuka
11.00 złW opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Ilość: -
Brukselka
15.00 zł – 25.00 złW opakowaniach 1 kg i 500 g
Brukselka ma wiele właściwości, o których wiedzieć powinien każdy, kto dba o to, by jego codzienna dieta była dobrze zbilansowana i zdrowa. Jak się okazuje, brukselka, choć wiele osób nie przepada za jej specyficznym aromatem (szczególnie dzieci, tak jak i np. w przypadku brokułów czy szpinaku, nie są zbyt chętne do jej spożywania), stanowić może idealny element diety dobrze skomponowanej oraz, co ciekawe, diety naprawdę smacznej.
Wystarczy bowiem odpowiednio przyrządzić brukselkę dodając szklankę mleka do wody, w której się gotuje, by móc cieszyć się nie tylko jej odżywczymi wartościami, ale i smakiem przygotowanych z jej udziałem dań.
-
Dynia Muscat
12.00 zł – 29.00 złMiąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.
Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.
-
Fasola w zalewie cytrynowej
10.00 złBardzo smaczna fasola w zalewie cytrynowej wyprodukowana ręcznie w naszym gospodarstwie , w słoiku 400 ml.
Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek naszej pysznej marynowanej fasoli a szczególnie w zimowe popołudnie. Fasolka szparagowa marynowana jest świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju kanapek, ale może także zagrać pierwsze skrzypce stając się podstawowym składnikiem różnych past, twarożków na słono, sosów, zup lub ugotowanej fasoli.
Skład; eko: fasola szparagowa eko, sok z cytryny, sól, woda.
Ilość: -
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
-
Kalafior – sztuka
22.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Ilość: -
Kapusta czerwona – sztuka
10.00 złSposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.
Ilość: