Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 67 wyników
-
Bakłażan
15.00 zł – 19.00 złOwoc ten, uważany jest za afrodyzjak, a w niektórych krajach obchodzone jest nawet jego święto! Bakłażan, zwany także oberżyną czy gruszką miłości, to bardzo smaczne warzywo, które jest znakomitym dodatkiem do wielu dań. Warto go jeść, bo zawiera mało kalorii, a przy tym jest bogaty w składniki mineralne.
Produkt Polski
-
Bób
15.00 zł – 25.00 złBób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500 g .
W celu zachowania nienagannej świeżości nasz bób jest pakowany próżniowo.
Nasz bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.
Produkt Polski
-
Brokuł – sztuka
11.00 złW opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Produkt Polski
Ilość: -
Brukiew – sztuka
6.00 złBrukiew jadalna z botwiną, wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 dorodna sztuka.
Brukiew to tradycyjna, XIX-wieczna rzepa, z pięknymi liliowo-białymi, jednolitymi korzeniami, które najlepiej smakują w gulaszach, zupach lub pieczona w całości.
Produkt Polski
Ilość: -
Buraki
7.00 zł – 50.00 złW opakowaniach 1 kg i 3 kg
Burak jest bardzo chętnie spożywanym warzywem i ciężko sobie wyobrazić polską kuchnię bez jego towarzystwa. Jest znany jako sprzymierzeniec anemików, wykazuje także właściwości, które chronią nas przed wirusami i nadciśnieniem.
Produkt Polski
-
Dynia Bezłupinowa
12.00 zł – 20.00 złEkologiczna dynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: krojona 1 kg i cała o wadzę 4 kg+
Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrzu posiadają miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ oraz dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia. Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba.
-
Dynia Hokkaido – sztuka
10.00 złZupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.
Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.
Waga minimum 1,2kg.
Ilość: -
Dynia Makaronowa – sztuka
10.00 złEkologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1200 g
Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.
Ilość: