Bób – 500 g

Bobowce

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

  • 5.00 out of 5

    Bób – 500 g

    20.00 

    Ekologiczny bób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500 g

    Nasz EKO bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Fasola biała

    13.00 20.00 

    Ekologiczne suche nasiona fasoli białej wyprodukowane w naszym gospodarstwie w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Jedzą Państwo fasolę? Jeśli nie, to zachęcamy zacząć. To najbardziej wartościowy pokarm, jaki wydaje ziemia! Fasola jest często dodawana do zup, duszonych potraw, mięs i sałatek. Nasza fasola jest ręcznie wyprodukowana, bardzo korzystna i smaczna.

    Quick View
  • 0 out of 5

    Fasola Gigant w strąku 1kg

    18.00 

    Świeża fasola duża (gigant) Jaś wyprodukowana w naszym gospodarstwie ekologicznym, w opakowaniu 1 kg.

    Fasola jedna z najczęściej uprawianych roślin strączkowych. Ceniona jest ze względu na dużą zawartość białka i witamin z grupy B w szczególności przez osoby ograniczające spożycie mięsa lub będące na diecie wegańskiej.

    Jedzą Państwo fasolę? Jeśli nie, to zachęcamy zacząć. To najbardziej wartościowy pokarm, jaki wydaje ziemia! Fasola jest często dodawana do zup, duszonych potraw, mięs i sałatek. Nasza fasola świeża jest ręcznie wyprodukowana, bardzo korzystna i smaczna. Najbardziej znaną i smaczną potrawą z fasoli jaś jest potrawa nazywana: Fasola po Bretońsku.

    W internecie znajdziemy mnóstwo przepisów na sporządzenie takiej potrawy. Jedno czego nie robimy to moczenia fasoli przed gotowaniem ponieważ nasza fasola jest świeża i soczysta, po wyłuskaniu wrzucamy bezpośrednio do gotującej się wody i postępujemy zgodnie z wybranym przepisem.

    Po wyłuskaniu ubędzie +- 30%, lecz % ubytek masy fasoli nie jest powodem do reklamacji i nie będzie akceptowany.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Fasola Jaś świeża

    18.00 30.00 

    Ekologiczna świeża fasola wielokwiatowa wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Jedzą Państwo fasolę? Jeśli nie, to zachęcamy zacząć. To najbardziej wartościowy pokarm, jaki wydaje ziemia! Fasola jest często dodawana do zup, duszonych potraw, mięs i sałatek. Nasza fasola świeża jest ręcznie wyprodukowana, bardzo korzystna i smaczna.

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Fasolka zielona

    12.00 20.00 

    Ekologiczna fasolka szparagowa zielona wyprodukowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniach 500 g i 1 kg.

    Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.

    Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

     

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Fasolka żółta

    12.00 20.00 

    Ekologiczna fasolka szparagowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg.

    Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.

    Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

     

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Groch cukrowy łuskany

    12.00 15.00 

    Ekologiczne suche nasiona fasoli białej wyprodukowane w naszym gospodarstwie w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Groch cukrowy to smaczne, a zarazem niskokaloryczne warzywo. Jest doskonałym źródłem białka, dlatego powinni po niego sięgać wegetarianie, weganie i sportowcy. Groch pasuje również do mięs i dań rybnych. Doskonale komponuje się z innymi warzywami w zupach, zapiekankach, sałatkach i surówkach oraz wytrawnych tartach.

    Quick View
top
X
X