Bób – 500 g

Nowości

Wyświetlanie 1–21 z 22 wyników

  • 5.00 out of 5

    Bób – 500 g

    20.00 

    Ekologiczny bób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500 g

    Nasz EKO bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Boczniaki – 250 g

    15.00 

    Świeże i bardzo smaczne boczniaki wyhodowane w naszym gospodarstwie ekologicznym, w opakowaniu 300 g

    Boczniaki to grzyby, które mają niezwykłe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Boczniaki obniżają poziom cukru i cholesterolu. Dodatkowo są źródłem białka, witamin i soli mineralnych.

    Podobnie jak wiele innych rodzajów grzybów, boczniaki można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. W rzeczywistości samo podsmażenie ich z odrobiną masła i przypraw tworzy pyszne danie. Wyczyść je dokładnie pod bieżącą wodą, pokrój, a następnie dodaj na patelni na średnim ogniu z odrobiną oleju lub masła. Mieszaj od czasu do czasu przez około 10 minut, aż wilgoć wyparuje. Następnie dopraw do smaku. Boczniaki możesz wykorzystać do przygotowania sosów, zup czy dodać do gulaszu.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Borówki Amerykańskie – 250 g

    12.00 

    Ekologiczne słodkie borówki amerykańskie wyhodowane w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 250 g

    Borówki amerykańskie – to owoc bogaty w witaminy i składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na stan zdrowotny. Borówka to idealne uzupełnienie wszelkiego rodzaju słodkości, nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Ten owoc będzie pasował doskonale jako dodatek do lodów i ciast. Można również wykorzystać go do przygotowania obiadu na słodko, na słono lub przetworów.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Box TN

    100.00 

    Co tydzień tworzymy dla Ciebie nowy zestaw warzyw z naszego asortymentu ekologicznego!

    Dzięki tej kolorowej mieszance nie tylko ugotujesz zdrowy obiad lub kolację, ale też przekąski oraz surówki. Zawartość zmienia się sezonowo – Tradycje Natury wybiera dla Ciebie tylko najlepsze warzywa i owoce. Po prostu zamów Box TN, a w ten łatwy sposób co tydzień trafią do Twojego domu najlepsze świeże produkty z Jankowic.

    Uwaga: skład może różnić się w zależności od dostępności, a także cotygodniowej zmienności.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Cebula ze szczypiorem

    9.00 

    Ekologiczna młoda cebula  z dorodnym szczypiorem wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 pęczek.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Dynia Bezłupinowa

    12.00 20.00 

    Ekologiczna dynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: krojona 1 kg i cała o wadzę 4 kg+

    Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrzu posiadają miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ oraz dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia. Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba.

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Dynia Hokkaido – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 800-1200 g

    Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.

    Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Makaronowa – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1200 g

    Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Muscat

    8.00 20.00 

    Ekologiczna dynia Muscat wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: krojona 1 kg i cała o wadzę 4 kg+

    Miąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Dynia Piżmowa – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia piżmowa wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1300 g

    Dynia piżmowa ma kremową i aksamitną konsystencję. Jej smak zawiera w sobie charakterystyczną nutkę masła orzechowego. Dynia piżmowa jest ceniona ze względu na prostszą obróbkę: nie musisz jej obierać, a rozmiar sprawia, że łatwo ją też pokroić.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Fasola Gigant w strąku 1kg

    18.00 

    Świeża fasola duża (gigant) Jaś wyprodukowana w naszym gospodarstwie ekologicznym, w opakowaniu 1 kg.

    Fasola jedna z najczęściej uprawianych roślin strączkowych. Ceniona jest ze względu na dużą zawartość białka i witamin z grupy B w szczególności przez osoby ograniczające spożycie mięsa lub będące na diecie wegańskiej.

    Jedzą Państwo fasolę? Jeśli nie, to zachęcamy zacząć. To najbardziej wartościowy pokarm, jaki wydaje ziemia! Fasola jest często dodawana do zup, duszonych potraw, mięs i sałatek. Nasza fasola świeża jest ręcznie wyprodukowana, bardzo korzystna i smaczna. Najbardziej znaną i smaczną potrawą z fasoli jaś jest potrawa nazywana: Fasola po Bretońsku.

    W internecie znajdziemy mnóstwo przepisów na sporządzenie takiej potrawy. Jedno czego nie robimy to moczenia fasoli przed gotowaniem ponieważ nasza fasola jest świeża i soczysta, po wyłuskaniu wrzucamy bezpośrednio do gotującej się wody i postępujemy zgodnie z wybranym przepisem.

    Po wyłuskaniu ubędzie +- 30%, lecz % ubytek masy fasoli nie jest powodem do reklamacji i nie będzie akceptowany.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Fasolka zielona

    12.00 20.00 

    Ekologiczna fasolka szparagowa zielona wyprodukowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniach 500 g i 1 kg.

    Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.

    Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

     

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Jabłka Kosztela – 1 kg

    8.00 

    Ekologiczne jabłka odmiany deserowej Kosztela z naszego 80-letniego sadu, w opakowaniu 1 kg

    Kosztela – to bardzo stara, polska odmiana, którą lubili król Jan III Sobieski i jego żona Marysieńka. Jabłka te są bardzo słodkie, aromatyczne i średnio miękkie. Ta odmiana raczej nie polecana na przetwory. Można jednak używać Koszteli np. do ciast czy dodawać do racuchów albo przerabiać na sok. Jest świetna na suszenie.

    Tuż po zerwaniu z drzewa owoce Koszteli są twarde, ale po przechowaniu nabierają charakterystycznego aromatu i smaku, których nie ma żadna inna odmiana jabłoni.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Patison – sztuka

    7.00 

    Ekologiczny, delikatny w smaku patison wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 sztuka.

    Patison jest warzywem o ciekawych walorach smakowych, co sprawia, że lista jego kulinarnych zastosowań jest długa. Można go gotować, dusić, piec, smażyć, a nawet marynować. Wielkim atutem tego warzywa jest fakt, że obróbka termiczna nie zmniejsza jego potencjału oksydacyjnego. Dzieje się wręcz przeciwnie – poddany wysokiej temperaturze patison jest jeszcze zdrowszy.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pieczarki – 500 g

    15.00 

    Świeże i bardzo smaczne pieczarki wyhodowane w naszym gospodarstwie ekologicznym, w opakowaniu 500 g

    Pieczarki zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych. Warto włączyć pieczarki do codziennej diety, a większość osób może bez przeszkód spożywać pieczarki nawet na surowo. Wykorzystuje się pieczarki najczęściej jako składnik zup, sosów, farszów, zapiekanek, mieszanek warzyw smażonych na patelni, a coraz częściej też sałatek.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Rzodkiewka kolorowa – pęczek

    10.00 

    Ekologiczna, delikatna, ale pikantna o wyraźnym smaku rzodkiewka mix kolorów wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 pęczek.

    Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Śliwki Mieszaniec – 1 kg

    12.00 

    Śliwki Mieszaniec wyhodowane w naszym gospodarstwie ekologicznym, w opakowaniu 1 kg

    Owoce śliwek mieszaniec są duże oraz łatwe w oddzieleniu ich pestek od miąższu. Smak świeży, intensywny i słodko kwaskowy, a miąższ jasny i zwarty.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Śliwki Węgierka

    10.00 22.00 

    Ekologiczne słodkie śliwki Węgierki wyhodowane w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 kg lub 3kg.

    Śliwki węgierki – to owoc bogaty w witaminy i składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na stan zdrowotny. Węgierka to idealne uzupełnienie wszelkiego rodzaju słodkości, nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Ten owoc będzie pasował doskonale jako dodatek do lodów i ciast. Można również wykorzystać go do przygotowania obiadu na słodko, na słono lub przetworów.

    Sposób na niejadki – węgierki wspomagają apetyt, dzięki czemu mogą być smaczną i tajną bronią rodziców na dzieci mające awersję do jedzenia. Dzięki temu owocowi pociechy wzmocnią swój organizm cennymi witaminami i minerałami oraz chętniej zjedzą inny posiłek, który jest im niezbędny do prawidłowego rozwoju.

    Quick View
  • 0 out of 5

    Winogrona ciemne podłużne

    10.00 15.00 

    Ekologiczne, duże i bardzo smaczne ciemne winogrona z naszego 80-letniego sadu, w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Winogrona znajdują swoje zastosowanie jako zdrowa przegryzka, składnik przekąsek, deserów, komponują się także z serami a także bardzo dobrze sprawdzają się w dekorowaniu stołów.

     

    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Zestaw do kiszenia ogórków

    10.00 

    Ekologiczny zestaw do kiszenia ogórków wyprodukowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 duży zestaw.

    Skład: pęk kopru, czosnek, korzeń chrzanu, liść dębu, liść wiśni i porzeczki.

     

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Ziemniaki fioletowe

    9.00 

    Ekologiczne młode ziemniaki truflowe wyhodowanie w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg

    Fioletowa odmiana ziemniaków w smaku przypomina nieco intensywniejsze tradycyjne ziemniaki. Najlepiej gotować je w skórkach lub piec w piekarniku. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Atrakcyjnie wizualnie i smakowo są także puree, frytki i chipsy z fioletowych ziemniaków. Sprawdzą się również jako zachęta dla dzieci na nietuzinkowe danie.

     

    Quick View
    Ilość:
top
X
X