Boczniaki – 250 g

Nowości

Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

  • 5.00 out of 5

    Boczniaki – 250 g

    15.00 

    >Boczniaki to grzyby, które mają niezwykłe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Boczniaki obniżają poziom cukru i cholesterolu. Dodatkowo są źródłem białka, witamin i soli mineralnych.

    „>Podobnie jak wiele innych rodzajów grzybów, boczniaki można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. W rzeczywistości samo podsmażenie ich z odrobiną masła i przypraw tworzy pyszne danie. Wyczyść je dokładnie pod bieżącą wodą, pokrój, a następnie dodaj na patelni na średnim ogniu z odrobiną oleju lub masła. Mieszaj od czasu do czasu przez około 10 minut, aż wilgoć wyparuje. Następnie dopraw do smaku. Boczniaki możesz wykorzystać do przygotowania sosów, zup czy dodać do gulaszu.<

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Brukselka kiszona – 500 g

    10.00 

    Pyszna i aromatyczna kiszona kapusta brukselska wyprodukowana w naszym gospodarstwie ekologicznym.

    Pakowana w woreczki próżniowe 500 g

    Współcześni żywieniowcy twierdzą, że upodobanie do kapusty kiszonej, chroniło ludzi przed niedoborami różnych witamin, głównie witaminy C. Kiszona brukselka zawiera także większość witamin z grupy B, witaminy E, K, P oraz sporo cennych soli mineralnych.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Dynia Hokkaido – sztuka

    14.00 

    Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.

    Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Muscat

    12.00 29.00 

    Miąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Dynia Piżmowa – sztuka

    13.00 

    Dynia piżmowa ma kremową i aksamitną konsystencję. Jej smak zawiera w sobie charakterystyczną nutkę masła orzechowego. Dynia piżmowa jest ceniona ze względu na prostszą obróbkę: nie musisz jej obierać, a rozmiar sprawia, że łatwo ją też pokroić.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Fasola w zalewie cytrynowej

    15.00 

    Bardzo smaczna fasola w zalewie cytrynowej wyprodukowana ręcznie w naszym gospodarstwie , w słoiku 400 ml.

    Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek naszej pysznej marynowanej fasoli a szczególnie w zimowe popołudnie. Fasolka szparagowa marynowana jest świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju kanapek, ale może także zagrać pierwsze skrzypce stając się podstawowym składnikiem różnych past, twarożków na słono, sosów, zup lub ugotowanej fasoli.

    Skład; eko: fasola szparagowa eko, sok z cytryny, sól, woda.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Jabłka Kosztela – 1 kg

    10.00 

    Ekologiczne jabłka odmiany deserowej Kosztela z naszego 80-letniego sadu, w opakowaniu 1 kg

    Kosztela – to bardzo stara, polska odmiana, którą lubili król Jan III Sobieski i jego żona Marysieńka. Jabłka te są bardzo słodkie, aromatyczne i średnio miękkie. Ta odmiana raczej nie polecana na przetwory. Można jednak używać Koszteli np. do ciast czy dodawać do racuchów albo przerabiać na sok. Jest świetna na suszenie.

    Tuż po zerwaniu z drzewa owoce Koszteli są twarde, ale po przechowaniu nabierają charakterystycznego aromatu i smaku, których nie ma żadna inna odmiana jabłoni.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona kiszona -500gram

    12.00 

    Aromatyczna, pikantna i bardzo smaczna czerwona kapusta kiszona otrzymana w wyniku naturalnemu procesu kiszenia, w słoiku 900 ml .

    Kapusta kiszona to czołowa kiszonka w kuchni polskiej. Jest jednym z ulubionych dodatków obiadowych, sałatek, ale stanowi też ciekawą podstawę pod wiele rozmaitych dań. Ważne miejsce zajmuje w niej tradycyjny polski bigos czy kapuśniak. Nasza kapusta zapełni dawny smak każdemu takiemu daniu.

    Skład: czerwona kapusta, liść laurowy, pieprz cały, sól himalajska.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kukurydza cukrowa gotowana -600 gram.

    12.00 

    Kukurydza słodka wyprodukowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 600gram.

    Kolby kukurydzy gotowanej pakowane próżniowo możemy spożyć bezpośrednio lub podgrzać  na parze  w wodzie czy mikrofali i   posmarować ją odrobiną masła. To bardzo fajne drugie śniadanie, można zawinąć w folię i zabrać ze sobą w drogę. Niewielu wie, że kolby sprawdzają się świetnie także na grillu, ich słodycz podsycona dymnym aromatem to jest coś niewiarygodnie pysznego!

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Mąka Pszenna

    6.00 10.00 

    Mąka typ 550w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Pszenica z przeznaczeniem na mąkę wyprodukowana w naszym gospodarstwie .

    Usługowo przerobiona na mąkę w miejscowym młynie z XVIII wieku z którego moi dziadowie jedli chleb.

    Mąka typ550 jest uniwersalną mąką o wszechstronnym zastosowaniu.

     

    Quick View
  • 0 out of 5

    Mąka Pszenna – do degustacji 500g

    0.00 

    Mąka typ 550w opakowaniach 500 g i 1 kg

    Pszenica z przeznaczeniem na mąkę wyprodukowana w naszym gospodarstwie ekologicznym.

    Usługowo przerobiona na mąkę w miejscowym młynie z XVIII wieku z którego moi dziadowie jedli chleb.

    Mąka typ550 jest uniwersalną mąką o wszechstronnym zastosowaniu.

    Jedno opakowanie do zamówienia .

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pieczarki – 500 g

    15.00 

    Pieczarki zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych. Warto włączyć pieczarki do codziennej diety, a większość osób może bez przeszkód spożywać pieczarki nawet na surowo. Wykorzystuje się pieczarki najczęściej jako składnik zup, sosów, farszów, zapiekanek, mieszanek warzyw smażonych na patelni, a coraz częściej też sałatek.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Ziemniaki fioletowe

    9.00 

    Fioletowa odmiana ziemniaków w smaku przypomina nieco intensywniejsze tradycyjne ziemniaki. Najlepiej gotować je w skórkach lub piec w piekarniku. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Atrakcyjnie wizualnie i smakowo są także puree, frytki i chipsy z fioletowych ziemniaków. Sprawdzą się również jako zachęta dla dzieci na nietuzinkowe danie.

    Quick View
    Ilość:
top
X
X