Bób – 500 g

Inne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

  • 5.00 out of 5

    Bób – 500 g

    25.00 

    Ekologiczny bób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500 g .

    W celu zachowania nienagannej świeżości nasz bób jest pakowany próżniowo.

    Nasz EKO bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Melisa -100g

    5.00 

    Wyprodukowany w naszym gospodarstwie ekologicznym w przydomowym ogródku o zadziwiająco intensywny zapachu i smaku. Sprzedaż świeżych liści w opakowaniu 100gram.
    Świeże listki stosowane są jako przyprawa, do sosów, majonezów, zup ziołowych i owocowych, pieczonego drobiu, duszonych grzybów, warzyw, deserów oraz napojów orzeźwiających. Nadają im orzeźwiający, lekko cytrynowy smak.
    Liście melisy będące surowcem leczniczym, są stosowanie nie tylko na sen i uspokojenie. Innym ich powszechnym zastosowaniem jest działanie poprawiające trawienie, łagodzące bóle miesiączkowe czy pomagające na problemy trawienne. Melisa jest polecana również na poprawienie pamięci i koncentracji oraz na mdłości w ciąży.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Mięta -100g

    5.00 

    Mięta czekoladowa wyprodukowany w naszym gospodarstwie ekologicznym w przydomowym ogródku o zadziwiająco intensywny zapachu i smaku. Sprzedaż świeżych liści w opakowaniu 100gram.
    Liście dodane do herbaty, kawy, czy wody stanowią wspaniałe uzupełnienie smaku. Mogą być także dodatkiem do mięs, sosów, sałatek, cukierków, lodów, likierów, deserów i przede wszystkim do orzeźwiających drinków. Herbata z liści mięty orzeźwia w upalne dni.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pędy Groszku Cukrowego-100g.

    5.00 

    Wyprodukowane w naszym gospodarstwie ekologicznym.

    Najlepsze i najbardziej wartościowe są pędy groszku spożywane na surowo; można je też błyskawicznie zblanszować we wrzątku z odrobiną cukru. Pędy groszku kładziemy na kanapki jak kiełki albo sałatę, dodajemy do sałatek, zupkoktajli oraz wykorzystujemy do dekoracji: dzięki jasnozielonej barwie, długim łodyżkom i kręconym wąsom dodają optycznej lekkości i objętości. Pędy groszku są bardzo odświeżającym dodatkiem np: do risotto z warzywami. Świetnie wyglądają zwłaszcza na sałatkach, daniach orientalnych typu spring rolls, stir fry i bowl, owocach morza, stekach i wszelkich potrawach z jaj. Smakowo bardzo pasują do czosnku, sosu sojowegosoku z cytrynyrzodkiewki, rukoli, szpinaku i oczywiście innych pędów i kiełków.

    Pędy groszku to najzdrowsza „postać” groszku: źródło witamin A, B, C, E, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, potasu oraz wielu aminokwasów, antyoksydantów i enzymów – nawet 40-krotnie bogatsze niż strączki i ziarenka, kilkukrotnie – niż kiełki. Pędy groszku są lekkostrawne i pobudzają trawienie. Dzięki nim zawsze będziemy mieli pod ręką świeżą i ekologiczną zieleninę,

     

    Quick View
    Ilość:
top
X
X