Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 65 wyników
-
Bakłażan
Owoc ten, uważany jest za afrodyzjak, a w niektórych krajach obchodzone jest nawet jego święto! Bakłażan, zwany także oberżyną czy gruszką miłości, to bardzo smaczne warzywo, które jest znakomitym dodatkiem do wielu dań. Warto go jeść, bo zawiera mało kalorii, a przy tym jest bogaty w składniki mineralne.
Produkt Polski
-
Bób 500g.
25.00 złBób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500g .
W celu zachowania nienagannej świeżości nasz bób jest pakowany próżniowo.
Nasz bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.
Produkt Polski
Ilość: -
Brokuł – sztuka
Original price was: 12.00 zł.10.00 złCurrent price is: 10.00 zł.W opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Produkt Polski
Ilość: -
Burak liściowy Mangold
Original price was: 8.00 zł.5.00 złCurrent price is: 5.00 zł.Burak liściowy wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Burak liściowy, inaczej nazywany mangoldem to odmiana uprawna buraka liściowego. Liście są bujne, przepyszne na surowo lub po podduszeniu, pasują do drobiu, można serwować metodą włoską uprażone z czosnkiem na patelni, albo w sałatce. Ta wersja ma przepiękne zielone przeżylenia, wygląda bajecznie na talerzu.
Świetnie sprawdza się w zupach, sałatkach i sokach.
Produkt Polski
Ilość: -
Burak Mangold czerwony
Original price was: 8.00 zł.5.00 złCurrent price is: 5.00 zł.Burak liściowy wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Burak liściowy, inaczej nazywany mangoldem to odmiana uprawna buraka liściowego. Liście są bujne, przepyszne na surowo lub po podduszeniu, pasują do drobiu, można serwować metodą włoską uprażone z czosnkiem na patelni, albo w sałatce. Ta wersja ma przepiękne czerwone przeżylenia, wygląda bajecznie na talerzu.
Świetnie sprawdza się w zupach, sałatkach i sokach.
Produkt Polski
Ilość: -
Buraki
5.00 zł – 50.00 złW opakowaniach 1 kg i 3 kg
Burak jest bardzo chętnie spożywanym warzywem i ciężko sobie wyobrazić polską kuchnię bez jego towarzystwa. Jest znany jako sprzymierzeniec anemików, wykazuje także właściwości, które chronią nas przed wirusami i nadciśnieniem.
Produkt Polski
-
Cebula czerwona – 1 kg
Original price was: 13.00 zł.9.00 złCurrent price is: 9.00 zł.Cebula czerwona o łagodnym smaku wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg
Najlepsza w wersji „na surowo”. Charakterystyczny smak daje możliwość szerokiego zastosowania w kuchni.
Produkt Polski
Ilość: -
Dynia Bezłupinowa
12.00 zł – 20.00 złDynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: cała o wadze 3 kg lub 5kg
100% skuteczną a zarazem naturalną metodą odrobaczania organizmu ludzkiego jest spożywanie świeżych nasion dyni przez kilka dni.
Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrz posiada dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia co umożliwia bezproblemowe przeprowadzenie kuracji .
Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba. Oraz posiada miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ który można wykorzystać do obiadu, deseru.
-
Dynia Hokkaido – sztuka
Original price was: 10.00 zł.6.00 złCurrent price is: 6.00 zł.Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.
Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.
Waga minimum 1,2kg.
Ilość: -
Dynia Lunga 1kg
5.00 złMiąższ dyni Lunga jest delikatny, lekko słodkawy, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.
Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.
Ilość: -
Dynia Makaronowa – sztuka
Original price was: 10.00 zł.4.00 złCurrent price is: 4.00 zł.Ekologiczna dynia makaronowa wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga:700-1200 g
Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.
Ilość: -
Dynia Muscat
5.00 zł – 18.00 złMiąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.
Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.
-
Dynia Piżmowa – sztuka
Original price was: 15.00 zł.7.00 złCurrent price is: 7.00 zł.Dynia piżmowa ma kremową i aksamitną konsystencję. Jej smak zawiera w sobie charakterystyczną nutkę masła orzechowego. Dynia piżmowa jest ceniona ze względu na prostszą obróbkę: nie musisz jej obierać, a rozmiar sprawia, że łatwo ją też pokroić.
Ilość: -
Fasolka żółta
12.00 zł – 20.00 złFasolka szparagowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg oraz 500gram.
Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.
Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.
Produkt Polski
-
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
Produkt Polski