Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 39 wyników
-
Bób
30.00 zł – 50.00 złBób wyhodowany w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 500 g .
W celu zachowania nienagannej świeżości nasz bób jest pakowany próżniowo.
Nasz bób ma wiele właściwości zdrowotnych, oraz jest niskotłuszczowym zamiennikiem dla mięsa, z uwagi na jego bogactwo w białko. Sycące i pyszne warzywo, możliwe do przygotowania na wiele smacznych sposobów.
Produkt Polski
-
Buraki
7.00 zł – 50.00 złW opakowaniach 1 kg i 3 kg
Burak jest bardzo chętnie spożywanym warzywem i ciężko sobie wyobrazić polską kuchnię bez jego towarzystwa. Jest znany jako sprzymierzeniec anemików, wykazuje także właściwości, które chronią nas przed wirusami i nadciśnieniem.
Produkt Polski
-
Fasolka żółta
25.00 zł – 45.00 złFasolka szparagowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg oraz 500gram.
Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.
Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.
Produkt Polski
-
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
Produkt Polski
-
Kalafior – sztuka
18.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Produkt Polski
Ilość: -
Marchew
7.00 zł – 60.00 złMarchew wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniach 1 kg , 3 kg oraz 10kg.
Marchewki zachwycają intensywnym kolorem i delikatnym słodkim smakiem. Choć marchew można jeść na surowo, najchętniej używamy jej do zup, dań głównych i słodkości. Trudno wyobrazić sobie bez niej sos boloński, bulion warzywny czy wołowinę po burgundzku. Nawet w daniach, które zwyczajowo przygotowuje się bez marchwi, może odgrywać pierwszoplanową rolę i nadawać tradycyjnym przepisom świeżość.
Produkt Polski