Botwinka – pęczek

Warzywa

Ekologiczne warzywa

Wyświetlanie 1–21 z 64 wyników

  • 5.00 out of 5

    Botwinka – pęczek

    7.00 

    Świeża i soczysta botwinka wyprodukowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 pęczek.

    Młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. W kuchni stosowane przede wszystkim do zup, a także sałatek i potraw duszonych.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Brokuł – sztuka

    12.00 

    W opakowaniu 1 sztuka.

    Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.

    Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Brukiew – sztuka

    6.00 

    Brukiew jadalna z botwiną, wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 dorodna sztuka.

    Brukiew to tradycyjna, XIX-wieczna rzepa, z pięknymi liliowo-białymi, jednolitymi korzeniami, które najlepiej smakują w gulaszach, zupach lub pieczona w całości.

    Produkt Polski

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Burak liściowy Mangold

    8.00 

    Burak liściowy wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Burak liściowy, inaczej nazywany mangoldem to odmiana uprawna buraka liściowego. Liście są bujne, przepyszne na surowo lub po podduszeniu, pasują do drobiu, można serwować metodą włoską uprażone z czosnkiem na patelni, albo w sałatce. Ta wersja ma przepiękne zielone przeżylenia, wygląda bajecznie na talerzu.

    Świetnie sprawdza się w zupach, sałatkach i sokach.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Burak Mangold czerwony

    8.00 

    Burak liściowy wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.

    Burak liściowy, inaczej nazywany mangoldem to odmiana uprawna buraka liściowego. Liście są bujne, przepyszne na surowo lub po podduszeniu, pasują do drobiu, można serwować metodą włoską uprażone z czosnkiem na patelni, albo w sałatce. Ta wersja ma przepiękne czerwone przeżylenia, wygląda bajecznie na talerzu.

    Świetnie sprawdza się w zupach, sałatkach i sokach.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Buraki

    7.00 50.00 

    W opakowaniach 1 kg i 3 kg

    Burak jest bardzo chętnie spożywanym warzywem i ciężko sobie wyobrazić polską kuchnię bez jego towarzystwa. Jest znany jako sprzymierzeniec anemików, wykazuje także właściwości, które chronią nas przed wirusami i nadciśnieniem.

    Produkt Polski

     

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
  • 0 out of 5

    Buraki kolorowe – 1 kg

    10.00 

    Ekologiczne buraki  kolorowe wyhodowane w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 kg

    Bardzo smaczne, soczyste i zdrowe buraki bez naci.

     

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Cebula biała – 1 kg

    9.00 

    Bardzo smaczna cebula biała wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Cebula cukrowa – 1 kg

    12.00 
    Cebula cukrowa o łagodnym i lekko słodkim smaku wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Cebula czerwona – 1 kg

    13.00 

    Cebula czerwona o łagodnym smaku wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg

    Najlepsza w wersji „na surowo”. Charakterystyczny smak daje możliwość szerokiego zastosowania w kuchni.

    Produkt Polski

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Cukinia 1kg

    10.00 

    Cukinia wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg i 2 sztuki.

    Cukinia jest łagodnym w smaku i lekkostrawnym warzywem, ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Jest znakomitym dodatkiem do wielu dań.

    Produkt Polski

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Czosnek

    5.00 11.00 

    Czosnek wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniach 1 sztuka i 3 sztuki.

    Jest szeroko stosowany na całym świecie w różnych potrawach. W naszej tradycji stosowany jest głownie do mięs, kiełbas, wędlin, wyrobów garmażeryjnych, sosów i zup.

    Produkt Polski

     

     

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Dynia Bezłupinowa

    22.00 35.00 

    Dynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania:  cała o wadze 3 kg lub 5kg

    100% skuteczną a zarazem naturalną metodą odrobaczania organizmu ludzkiego jest spożywanie świeżych nasion dyni przez kilka dni.

    Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrz posiada dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia co umożliwia bezproblemowe przeprowadzenie kuracji  .

    Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba. Oraz posiada miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ który można wykorzystać do obiadu, deseru.

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
  • 5.00 out of 5

    Dynia Hokkaido – sztuka

    10.00 

    Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.

    Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.

    Waga minimum 1,2kg.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Lunga 1kg

    5.00 

    Miąższ dyni Lunga jest delikatny, lekko słodkawy, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Makaronowa – sztuka

    10.00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga: 1000-1200 g

    Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Muscat

    6.00 20.00 

    Miąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.

    Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
  • 0 out of 5

    Dynia Piżmowa – sztuka

    15.00 

    Dynia piżmowa ma kremową i aksamitną konsystencję. Jej smak zawiera w sobie charakterystyczną nutkę masła orzechowego. Dynia piżmowa jest ceniona ze względu na prostszą obróbkę: nie musisz jej obierać, a rozmiar sprawia, że łatwo ją też pokroić.

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Fasolka zielona

    12.00 20.00 

    Ekologiczna fasolka szparagowa zielona wyprodukowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniach 500 g i 1 kg.

    Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.

    Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

     

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
  • 0 out of 5

    Fasolka żółta

    18.00 30.00 

    Fasolka szparagowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg oraz 500gram.

    Fasolka szparagowa jest źródłem wielu witamin i minerałów. Zarówno zielona, jak i żółta fasolka szparagowa jest bogatym źródłem kwasu foliowego i błonnika, ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na swoje właściwości fasolka szparagowa jest zatem polecana kobietom w ciąży i osobom na diecie.

    Fasolka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

    Produkt Polski

     

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
  • 0 out of 5

    Jarmuż

    7.00 30.00 

    Jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg

    Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.

    Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.

    Produkt Polski

     

    Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
    Quick View
top
X
X