Showing all 9 results
-
Brokuł – sztuka
12.00 złW opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Produkt Polski
Qty: -
Brukselka
10.00 zł – 15.00 złW opakowaniach 1 kg i 500 g
Brukselka ma wiele właściwości, o których wiedzieć powinien każdy, kto dba o to, by jego codzienna dieta była dobrze zbilansowana i zdrowa. Jak się okazuje, brukselka, choć wiele osób nie przepada za jej specyficznym aromatem (szczególnie dzieci, tak jak i np. w przypadku brokułów czy szpinaku, nie są zbyt chętne do jej spożywania), stanowić może idealny element diety dobrze skomponowanej oraz, co ciekawe, diety naprawdę smacznej.
Wystarczy bowiem odpowiednio przyrządzić brukselkę dodając szklankę mleka do wody, w której się gotuje, by móc cieszyć się nie tylko jej odżywczymi wartościami, ale i smakiem przygotowanych z jej udziałem dań.
-
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
Produkt Polski
-
Kalafior – sztuka
15.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Produkt Polski
Qty: -
Kapusta czerwona – sztuka
Original price was: 10.00 zł.7.00 złCurrent price is: 7.00 zł.Sposobów na przygotowanie czerwonej kapusty jest wiele. Można ją jeść na surowo, w postaci surówek i sałatek – w wersji na ostro i na słodko. Świetnie smakuje gotowana, duszona, zasmażana i kiszona. Zazwyczaj podaje się ją jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ciemnych sosów.
Produkt Polski
Qty: -
Rzodkiewka – pęczek
Original price was: 5.00 zł.3.00 złCurrent price is: 3.00 zł.Najczęściej rzodkiewka spożywana jest na surowo, jako dodatek do sałatek, kanapek i twarożków, ale nie tylko jej korzeń nadaje się do jedzenia. Warto bliżej przyjrzeć się liściom rzodkiewki, gdyż odobnie jak korzeń, liście rzodkiewki są bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. W porównaniu z innymi warzywami, liście rzodkiewki cieszą się kilkukrotnie wyższą zawartością tych składników, np. zawierają 2 razy więcej witaminy C niż sok z cytryny, a także więcej wapnia i żelaza niż szpinak.
Produkt Polski
Qty: