Ekologiczne warzywa
Wyświetlanie 1–21 z 51 wyników
-
Botwinka – pęczek
Original price was: 7.00 zł.4.00 złCurrent price is: 4.00 zł.Świeża i soczysta botwinka wyprodukowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 1 pęczek.
Młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. W kuchni stosowane przede wszystkim do zup, a także sałatek i potraw duszonych.
Produkt Polski
Qty: -
Brokuł – sztuka
12.00 złW opakowaniu 1 sztuka.
Brokuł jest smacznym i bardzo zdrowym warzywem. Pod względem zawartości witaminy C przewyższa nawet owoce cytrusowe. Zawiera również mnóstwo składników pokarmowych, witamin oraz minerałów.
Surowe brokuły stosujemy do sałatek, a gotowane jako pikantny dodatek. Można je również zaplanować jako składnik warzywnych potraw mieszanych. Ponieważ nie wymaga długiego gotowania, należy dodawać brokuł do potraw dopiero pod koniec gotowania.
Produkt Polski
Qty: -
Brukselka
10.00 zł – 15.00 złW opakowaniach 1 kg i 500 g
Brukselka ma wiele właściwości, o których wiedzieć powinien każdy, kto dba o to, by jego codzienna dieta była dobrze zbilansowana i zdrowa. Jak się okazuje, brukselka, choć wiele osób nie przepada za jej specyficznym aromatem (szczególnie dzieci, tak jak i np. w przypadku brokułów czy szpinaku, nie są zbyt chętne do jej spożywania), stanowić może idealny element diety dobrze skomponowanej oraz, co ciekawe, diety naprawdę smacznej.
Wystarczy bowiem odpowiednio przyrządzić brukselkę dodając szklankę mleka do wody, w której się gotuje, by móc cieszyć się nie tylko jej odżywczymi wartościami, ale i smakiem przygotowanych z jej udziałem dań.
-
Burak liściowy Mangold
8.00 złBurak liściowy wyhodowany w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 sztuka.
Burak liściowy, inaczej nazywany mangoldem to odmiana uprawna buraka liściowego. Liście są bujne, przepyszne na surowo lub po podduszeniu, pasują do drobiu, można serwować metodą włoską uprażone z czosnkiem na patelni, albo w sałatce. Ta wersja ma przepiękne zielone przeżylenia, wygląda bajecznie na talerzu.
Świetnie sprawdza się w zupach, sałatkach i sokach.
Produkt Polski
Qty: -
Buraki
3.50 zł – 30.00 złW opakowaniach 1 kg i 3 kg
Burak jest bardzo chętnie spożywanym warzywem i ciężko sobie wyobrazić polską kuchnię bez jego towarzystwa. Jest znany jako sprzymierzeniec anemików, wykazuje także właściwości, które chronią nas przed wirusami i nadciśnieniem.
Produkt Polski
-
Cebula czerwona – 1 kg
Original price was: 13.00 zł.9.00 złCurrent price is: 9.00 zł.Cebula czerwona o łagodnym smaku wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 1 kg
Najlepsza w wersji „na surowo”. Charakterystyczny smak daje możliwość szerokiego zastosowania w kuchni.
Produkt Polski
Qty: -
Czarna rzepa 10kg.
Original price was: 90.00 zł.60.00 złCurrent price is: 60.00 zł.Czarna rzepa wyhodowana w naszym gospodarstwie w opakowaniu 10kg.
Czarna rzepa ma wiele cennych właściwości zdrowotnych, które szczegółowo opisaliśmy dla Państwa w Opis.
Można w internecie wyszukać odpowiednią dietę z czarnej rzepy.
Qty: -
Dynia Bezłupinowa
12.00 zł – 20.00 złDynia bezłuskowa wyprodukowana w naszym gospodarstwie. Opakowania: cała o wadze 3 kg lub 5kg
100% skuteczną a zarazem naturalną metodą odrobaczania organizmu ludzkiego jest spożywanie świeżych nasion dyni przez kilka dni.
Dynia bezłupinowa to roślina szczególna. We wnętrz posiada dużą ilość pestek, całkowicie pozbawionych twardej łupiny (pokrytych jedynie jadalną błoną). Ta cecha sprawia, że nasiona po wydobyciu z miąższu nadają się do bezpośredniego spożycia co umożliwia bezproblemowe przeprowadzenie kuracji .
Można je zjadać na surowo, suszyć lub po prażyć i dodawać do ciast, sałatek, bułek lub chleba. Oraz posiada miękki, soczysty i bardzo smaczny miąższ który można wykorzystać do obiadu, deseru.
-
Dynia Hokkaido – sztuka
Original price was: 10.00 zł.6.00 złCurrent price is: 6.00 zł.Zupki z dyni Hokkaido poleca się dzieciom ze względu na dużą zawartość witamin i karotenu. Warto wiedzieć, że dynie nie wiążą fosforanów z ziemi w przeciwieństwie np. do marchewki, która też jest doskonałym źródłem karotenoidów.
Jedną z zalet dyni Hokkaido jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Dlatego jeśli chcemy zrobić potrawę, w której zostaną całe kawałki dyni, wybierzmy tę odmianę. Dynie Hokkaido sprawdzają się jako składnik leczo, gulaszów i tart.
Waga minimum 1,2kg.
Qty: -
Dynia Makaronowa – sztuka
6.00 złEkologiczna dynia makaronowa wyhodowana w naszym gospodarstwie. Waga:700-1200 g
Dynia Makaronowa to bodaj najpopularniejsza odmiana znana w Polsce. I nic dziwnego – nie dość, że jest bardzo smaczna, to jeszcze jej miąższ cechuje się interesującą strukturą, która sprawia, że po przetworzeniu rozpada się na nitki przypominające makaron.
Qty: -
Dynia Muscat
5.00 zł – 18.00 złMiąższ dyni Muscat jest delikatny, lekko słodkawy i włóknisty, a przy tym jędrny i soczysty. Ma intensywnie pomarańczowy kolor o aromacie muszkatu.
Jest doceniana, przez szefów kuchni na całym świecie, za jej słodki i wyjątkowo aromatyczny smak. Można ją piec, smażyć lub gotować. Polecana do przyrządzania zup, placków, ciast, deserów oraz przetworów – np. dżemów.
-
Jarmuż
7.00 zł – 30.00 złJarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Opakowania: 100 g, 250 g i 1 kg
Jarmuż zawiera mnóstwo błonnika, białka oraz całą skarbnicę witamin, w tym rzadko występującą w warzywach witaminę K.
Nasz jarmuż posiada słodkawy smak, można go jeść na surowo lub w formie smażonej, gotowanej lub pieczonej.
Produkt Polski
-
Kalafior – sztuka
15.00 złKalafior jest warzywem niskokalorycznym. Zawiera sole mineralne (m.in. sód, potas, magnez, wapń), karoteny, witaminy (przede wszystkim C, ale też K, B1, B2, B6) oraz kwasy organiczne.
Pyszny w wersji surowej z dodatkiem dipu do sałatek.
Spożyć najlepiej w ciągu 5 dni od dostawy.
Produkt Polski
Qty: