Pomidory prosto z pola

Od kilku lat wspomagamy się tunelami foliowymi, dzięki czemu możemy proponować Państwu pomidory i inne sezonowe warzywa praktycznie przez cały rok. Ziemię nawozimy krowim obornikiem, stosujemy płodozmian i wysiewamy łubin. Robimy też komposty. Za najlepszy uważamy wyciąg z pokrzyw, zwłaszcza w pielęgnacji pomidorów.

Pomidory poprawiają odporność

Dzięki dużej zawartości witaminy C ważący 180 g pomidor pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania organizmu w tę witaminę.

Pomidory regulują trawienie, są pomocne w walce z nadwagą, poprawiają pracę układu nerwowego, mają właściwości upiększające oraz chronią przed słońcem. Likopen neutralizuje szkodliwe procesy wywołane przez promieniowanie ultrafioletowe. Regularne jedzenie pomidorów zapełnia naturalną ochronę przeciwsłoneczną.

Dlaczego warto jest jeść warzywa prosto od rolnika?

Ze względu na to, że dojrzewa w naturalnym środowisku, zgodnie z naturalnym cyklem. Nie są zrywane przedwcześnie, nie dojrzewają w transporcie i sklepach.

Dostarczają naszemu organizmowi najwięcej substancji odżywczych – są prawdziwą bombą witamin i minerałów, dzięki czemu jedząc je, nasz organizm czuje się nasycony, zdrowy i silny!

Pachną i smakują jak prawdziwe warzywo.

Dodaj komentarz